Minusta

Home / Minusta

Minusta

Olen Noora Verronen, modernin markkinoinnin ammattilainen ja kokenut sosiaalisen median ja vaikuttajamarkkinoinnin pioneeri.

Minulla on 10 vuoden kokemus markkinoinnista yrityksissä kuten Finnair, Aurinkomatkat ja Tallink Silja, joista 8 vuotta olen erikoistunut vaikuttajamarkkinoinnin ja sosiaalisen median strategisiin, luoviin, tuloksellisiin ja liiketoimintalähtöisiin ratkaisuihin. Viimeisimpänä kehitin vaikuttajamarkkinoinnin verkostoa sekä konsepteja ja strategioita asiakkaille A-lehtien palveluksessa. 

Olen sparrannut vuosia sisällöntuottajia ja Suomen eturivin vaikuttajia myynninedistämisessä, sisältökonseptoinnissa, oman suunnan löytämisessä ja käytännön taidoissa, kuten hakukoneoptimoinnissa. 

 

 

Osaaminen

Sosiaalisen median strateginen suunnitteluDigitaalinen asiakaskokemusKoulutukset
Sosiaalisen median kanavastrategiat ja sisällötTyöntekijälähettilyysohjelmat ja työnantajamielikuvan kehittäminenSisällöntuottajasparraus
Vaikuttajamarkkinionnin strategiaHakukoneoptimointiKey note-puheenvuorot
Vaikuttajamarkkinoinnin ratkaisut ja konseptitSisältökonseptointi
 
sosiaalinen media

Minä & vaikuttajamarkkinointi

Katson vaikuttajamarkkinointia aina kokonaisuutena, jossa yhteistyö ei keskity ainoastaan vaikuttajan kanaviin, vaan leikkaa läpi koko asiakkaan sisältöpolun. 

Tallink Siljalla keskityin rakentamaan Silja Linen brändipreferenssiä uudessa sukupolvessa yhteistyössä tubettajien kanssa. Monikanavaiset toteutukset ulottuivat sosiaalisen median lisäksi laivoille ja tapahtumiin. Tubettaja-aiheisista risteilyistä tuli yrityksen hittituote. Suunnittelimme ja toteutimme tapahtumien ja sisällön lisäksi nuorille kohdennetun laivasuunnistuksen yhteistyössä vaikuttajien ja heitä edustavan toimiston kanssa. 

Tubettajien kanssa Tallink Siljan henkilökunnalle toteutetun Tubekoulu-konseptin videot sai satoja tuhansia orgaanisia näyttöjä Tallink Silja Oy:n Youtube-kanavassa ja se kaksinkertaisti tilaajamääränsä jo ensimmäisten julkaisujen yhteydessä. Katso videot täältä. 

Tallink Siljalla myös solmin ja toteutin useita monikanavaisia  ja jatkuvia blogiyhteistyökumppanuuksia, joilla nostettiin onnistuneesti Tallink Siljan profiilia laivayhtiönä sille strategisesti tärkeissä kohderyhmissä.

Minä & sosiaalinen media

Luotsasin viiden vuoden ajan Tallink Siljan sosiaalisen median läsnäoloa niin orgaanisella kuin maksetulla puolella. Suunnittelemani ja tiimini toteuttama Tallink Siljan sosiaalisen median presenssi palkittiin kunniamaininnalla Grand One-gaalassa 2016. 

Algoritmia analysoimalla, aktiivisella vuorovaikutuksella sekä laadukkaalla ja aidosti yleisöä palvelevalla sisällöllä saavutimme Facebook-kanavissa vuosi vuodelta yli 10 % orgaanisen näkyvyyden. Hiotut maksetun näkyvyyden taktiikat ja prosessit tekivät sosiaalisesta mediasta kuukausittain tehokkaimman myyntikanavan heti hakusanamainonnan jälkeen.

Suunnittelin ja toteutin Tallink Siljalle Suomen parhaan sosiaalisen median asiakaskokemuksen (Some Awards 2015). Status saavutettiin keskittymällä ihmisläheiseen, nopeaan ja persoonalliseen asiakaspalveluun. Panostimme lisäksi sosiaaliseen kuunteluun, asiakkaiden positiiviseen yllättämiseen ja keskusteluaktiivisuuteen.

Vaikuttajamarkkinointi